IX. Csodaszarvas Tábor - Rábahídvég

IX. Csodaszarvas Tábor

Idén kilencedik alkalommal rendeztük meg a Csodaszarvas tábort a hemato-onkológiai betegséggel küzdő kisgyermekek és testvéreik számára, Szombathely MJV és a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával. Első nap izgatottan vártuk az amigokat, akik idén már negyedik alkalommal csatlakoztak a táborunkhoz. Megérkezésükkor láttuk izgatottságukat, nagy-nagy várakozással álltak az elkövetkezendő napok előtt. Első nap kézműveskedéssel kezdtük a tábort, majd osztott csoportokban íjászkodtunk és traktorral jártuk be a Tájpark területét. A programot Márti néni mesetanyájával, illetve társasjátékozással zártuk. Második nap trombitaszóra ébredtünk, majd a reggeli tornával átmozgattuk a gyerekeket. Míg a nagyok számháborúztak, a kicsik selymet festettek, pirográfiával fába égettek mintákat és bőrkarkötőt készítettek. Délután Márti néni mesetanyáján nyugodott meg a lelkünk. A nap folyamán a Falcos-s fiúk - Zoli és Bene is meglátogattak bennünket és a gyerekekkel ügyességi játékokat játszottak egy nagy beszélgetést követően. Harmadik nap kirándultunk: meglátogattuk Győrben a Mobilist, kisvonattal megismertük a várost, majd a Kalandparkban drótkötél pályán másztunk és lézerharcoltunk. Mire visszaértünk a táborba, TopGun Norbi koktéljai és showműsora kápráztatott el bennünket. Negyedik nap sorversenyt rendeztünk, majd délután az arcfestés, csillámtetko készítés alatt meghallgattuk Lakatos Zoltán - Laka fegyverbemutatóját. Ezt követően meghallgattuk a magyar betyárok történetét és zenéjét Peti bácsitól. Este szalonnát sütöttünk és egy hatalmasat activityztünk. Ezt követően a nagyokkal még hajnalig nevettünk. Vasárnap családi vetélkedőt rendeztünk, majd egy közös ebéddel zártuk a tábort.

A gyerekek idén harmadik alkalommal, korosztályos csoportokban, bontva vettek részt e meseterápiás foglalkozásokon, mindenki 2 alkalommal. Meglátásunk szerint ez rendkívül jó hatást gyakorolt rájuk, sokkal jobban kinyíltak a nagyobbak, a 13-18 éves korosztály, a kicsiknek pedig több idő maradt az "alkotásra". A nagyobb gyerekek rengeteget meséltek magukról és a családjaikról, problémáikról, a betegségük során megélt nehézségeikről és örömeikről is.

Az Amigos a Gyerekekért Alapítvány negyedik alkalommal volt jelen a táborban. Fantasztikus hatást gyakoroltak a gyermekekre.

Köszönjük a MOL-Új Európa Alapítvány és Szombathely MJV támogatását!

Köszönjük Gergó Juditnak, hogy elhozta hozzánk a Kossuth Rádió riportereit.

Köszönjük a vasvári Vindő Étterem ebédjeit, melyek finomak voltak és amelyeket ingyen kaptunk. Minden programra önkéntesen vállalkoztak a jelentkezők - köszönjük!

 
Kossuth Rádió "Hely" c. műsorának linkje:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2023-07-28_11-04-41&enddate=2023-07-28_11-39-45&ch=mr1

 

 

Facebook